Plastic verpakkingen, plastic zakjes, plastic soep... In onze wereld is plastic overal. Na een gewoon bezoekje aan de supermarkt betrap ik mezelf erop dat ik (naast natuurlijk de véle plastic verpakkingen) zo drie plastic zakjes rijker thuiskom. En begrijp me niet verkeerd, ik neem altijd keurig mijn eigen boodschappentassen mee, en laat me niet verleiden door de handige plastic tassen die bij de kassa aangeboden worden. Alleen op de groente- en fruitafdeling laat ik me verleiden. Overal in mijn boodschappentas losse sperzieboontjes is gewoon niet handig, dus ja, ik stop mijn groente en fruit in zo'n dun plastic zakje.
Thuisgekomen leg ik het fruit in de schaal en bereid ik de groente, en leeg zijn de zakjes. Ik frut ze in de overvolle bak die ik gebruik voor het bewaren van plastic tassen. Maar toegegeven, ze blijven daar vaak een eeuwigheid liggen. De andere plastic tassen winnen het van de groente- en fruitzakjes namelijk als het gaat om stevigheid en omvang.
Nutteloos en klaar voor de prullenbak dus? Ja en nee! De zakjes blijken prima bruikbaar ter vervanging van de afvalzakken die ik op een rol koop. In plaats van ze zelf tot afval te maken, stop ik er dus mijn afval in voor ik hem weggooi.

Dat vraagt om een nieuwe huisvesting ter vervanging van de onoverzichtelijke, overstromende plastic-zakken-bak. In nog geen uurtje werk heb ik, van een restje stof dat ik nog had liggen (pfoe, doe maar duurzaam) een doeltreffend en
goodlooking product gemaakt. Het is een soort reuzeknikkerzak geworden met een opening aan de onderkant. Alle zakjes stop ik er van boven in, en van onder kan ik ze gemakkelijk één voor één eruit halen.
Ook zo'n handig, hip ding maken? Binnenkort volgt een tutorial!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten